WIOSENNE WESELE

Wiosna to wspaniały czas na zawieranie związków małżeńskich. Jest to czas radości, nowego życia oraz miłości, więc idealnie komponuje się z okresem ślubu i przygotowań do ceremonii. Wiosna także sprzyja Parze Młodej pod względem łatwiejszego zorganizowania fotografa, kamerzysty oraz zespołu, ponieważ poprzedza typowy sezon ślubny- lato.

Ważnym elementem Naszej ceremonii jest odpowiednia suknia ślubna. Wiosenna suknia ślubna nie jest problemem, ponieważ można stwierdzić, że wszystkie projektowane są na tą porę roku- zbyt ciepłe na gorące lato oraz nieodpowiednie, w szczególności górne, nieokryte części na mroźną zimę. Należy również pamiętać, że wiosna jest zmienną porą roku, dlatego warto zaopatrzyć się w bolerko lub szal. Oprócz okrycia, fajnie aby Panna Młoda posiadała biały parasol na wszelki wypadek, który jeśli będzie pasował do całej kreacji, może okazać się także wspaniałym dodatkiem. Oprócz parasola, Panna Młoda może podkreślić wiosenny charakter ślubu koronkami, haftami w stylu vintage oraz odpowiednią fryzurą, lekką i zwiewną- warkocze, kłosy, luźne upięcia, na której będzie górował wianek z żywych kwiatów.

Wiosenna ceremonia nie może obejść się bez kwiatów. W tym wypadku idealnie będą się komponować kwiaty typowe dla tej pory roku- tulipany, lilie, narcyzy, margerytki czy krokusy. Oprócz tych typowych wiosennych kwiatów, możemy pokusić się o majowe rośliny- konwalie, bzy, które nie tylko uwiodą nas swoim pięknym wyglądem, ale również intensywnym, cudownym zapachem. Fajnym dodatkiem do bukietu są zielone elementy, które idealnie podkreślą wiosnę oraz nadadzą ślubnej wiązance głębi i kolorytu.

Kolejnym krokiem urządzania wesela są dekoracje. Typowe i najbardziej popularne dekoracje wiosenne stosowane podczas wesel są w kolorach żywych, przede wszystkim różowe, fioletowe, żółte i zielone. Na stołach powinny znaleźć się pstrokate, wzorzyste wazony, świeczki i wstążki, aby wesele nabrało radości i żywiołowości.

Ostatnim krokiem jest ustalenie weselnego menu, tak aby nawiązywało do panującego za oknami sezonu- powinno być świeże i lekkie. Warto jest zorganizować misy z warzywami i różnego rodzaju owocami. W karcie weselnej najmodniejsze pozycje to zupa z rabarbaru, spaghetti z truskawkami, młode ziemniaczki z koperkiem, zapiekane cukinie, ciasta marchewkowe i przeróżne sałatki warzywne i owocowe. Deser także powinien nawiązywać do wiosennego charakteru ceremonii, dlatego tutaj idealnie wkomponują się przeróżne musy owocowe.

Wiosna to piękny pora roku, dlatego warto zastanowić się czy nie jest to idealny czas na Wasz ślub i wesele. Oprócz możliwości wykorzystania jej jako motywu przewodniego ceremonii, zapewni ona Wam niesamowite emocje i wspomnienia na wiele lat.

preloader